Obchodní právo

Aktuální články zaměřené na obchodní právo, majetkoprávní postavení podnikatelů a související legislativu. Přinášejí přehled o otázkách obchodního práva od renomovaných odborníků.

Základní rozdíly jednotlivých druhů Smluvních podmínek FIDIC představené na praktickém příkladu

Základní rozdíly jednotlivých druhů Smluvních podmínek FIDIC představené na praktickém příkladu

Jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými druhy Smluvních podmínek FIDIC? Jakým způsobem upravují ocenění Stavby a který druh by byl proto pro Váš projekt nejvhodnější? To vše Vám bude v tomto článku představeno a vysvětleno na praktickém příkladu.

Na co byste si jako podnikatelé měli dát pozor v konkurenčním boji?
Odstoupení od konkurenční doložky zaměstnavatelem ve světle nejnovější judikatury

Na co byste si jako podnikatelé měli dát pozor v konkurenčním boji?

Na každém trhu se bojuje o zákazníky o sto šest. Podnikatelé se snaží své výrobky a služby co nejlépe prodat a předběhnout konkurenci. I konkurenční boj má ale svá pravidla, která podnikatelé musí dodržovat, pokud se chtějí vyhnout sporu. Jaká základní pravidla boje o zákazníky byste měli dodržovat a jak se sporům s ostatními vyhnout?

Nová forma přeměny a další změny zákona o přeměnách obchodních společností

Nová forma přeměny a další změny zákona o přeměnách obchodních společností

Dne 19. července 2024 vstoupila v účinnost významná novela zákona č. 125/2008 Sb., o přeměnách obchodních společností a družstev (dále jen „Zákon o přeměnách“). Novela reaguje na směrnici Evropského parlamentu a Rady[1] (dále jen „Směrnice“) a přináší další změny nad rámec této Směrnice.

Kolektiv autorů